Opgeleverd

De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster

Zuidoostbeemster heeft er de afgelopen jaren een prachtige nieuwe wijk bijgekregen; De Nieuwe Tuinderij. Nieuwbouw tussen de oude boerderijen, volgroeide loofbomen en kaarsrechte watergangen. Hier wonen en leven de bewoners in alle rust en ruimte van het Hollandse polderlandschap. Landelijk, maar wel vlak bij de reuring van het gezellige Purmerend. In De Nieuwe Tuinderij zijn in totaal 475 woningen gerealiseerd, verdeeld over 2 deelgebieden. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd en bewoond.

Een nieuw woongebied in De Beemster

De Beemster is één van de bekendste polders van de wereld. Hier, op de plek van nieuwbouwplan De Nieuwe Tuinderij, groeiden vroeger groenten en fruit. Nu bloeit er een nieuwe woonwijk, kleinschalig van opzet en met straten die zijn vernoemd naar appels en peren. Zo woont men hier bijvoorbeeld in de Goudreinetstraat of aan het Appels en perenpad. Een duidelijke knipoog naar het oorspronkelijke gebruik van de grond. De uitbreiding van het dorp Zuidoostbeemster is nauwkeurig ingepast in het unieke, beschermde landschap van De Beemster. De bestaande polderstructuur, met waterlopen en bebouwingslinten, vormde het uitgangspunt voor de verkaveling van de woonwijk.

image alt

De Nieuwe Tuinderij West

Deelgebied De Nieuwe Tuinderij West is gebouwd tussen het Zuiderpad en het Noorderpad in Zuidoostbeemster. Het is een rustige en autoluwe buurt waar kinderen veilig buitenspelen. De nieuwbouwwoningen zijn fraai ingepast tussen de bestaande bebouwing en het groen. In totaal zijn er in De Nieuwe Tuinderij west 175 woningen gerealiseerd; rijwoningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen.

Bekijk wijk
image alt

De Nieuwe Tuinderij Oost

De Nieuwe Tuinderij Oost ligt aan de andere kant van de Purmerenderweg. Het is een volledig gasloze wijk met circa 300 duurzame woningen; rijwoningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen. De Nieuwe Tuinderij Oost is kleinschalig, overzichtelijk en dorps. Hier is het landelijk wonen in een rustige, kindvriendelijke groene omgeving en ouderwets genieten, maar dan wel met het comfort van nu.

Bekijk wijk

Duurzaam wonen in De Nieuwe Tuinderij

De Nieuwe Tuinderij Oost is een duurzame wijk waarin de woningen al helemaal zijn voorbereid op een gasloze toekomst. De woningen zijn uitgerust met de nieuwste installaties voor het verwarmen van de woning en het opwekken van elektriciteit. Zo zijn ze aangesloten op een warmtenet en onder meer voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.