De uitslag van de toewijzing is bekend

15 maart '19

Het is eindelijk zover. De 81 woningen van De Nieuwe Tuinderij-Oost zijn door de gemeente toegewezen. Dat dit een zeer gewilde wijk is, bleek wel uit de 600 inschrijvingen die zijn binnengekomen! Het is dus geen verrassing dat alle 81 woningen ook meteen onder optie staan. Er zijn geen woningen meer beschikbaar. Nu de toewijzing is afgerond, is de Mijn Eigen Huis-omgeving in de loop van volgende week ook weer bereikbaar. Hoe nu verder?

Zo gaat het verder

Nu de toewijzing achter de rug is, zijn er 2 mogelijkheden. Of je bent één van de 81 gelukkigen die een woning toegewezen heeft gekregen of je bent reservekandidaat geworden. Hieronder lees je wat in beide situaties de volgende stap is.

Je hebt een woning toegewezen gekregen!

Gefeliciteerd, je hebt van de makelaar te horen gekregen dat je een optie op één van jouw voorkeursbouwnummers hebt gekregen. Accepteer je de woning, dan heb je binnenkort een verkoopgesprek met de makelaar. In dit gesprek kun je alle vragen over de woning stellen en krijg je alle informatie over het verkooptraject. Na dit gesprek heb je nog een aantal dagen om te besluiten of je de woning ook daadwerkelijk wilt kopen. Switchen naar een ander bouwnummer is niet mogelijk. Zie je af van de woning die je hebt toegewezen gekregen, dan kom je weer onderaan de lijst.

 

 

Je bent reservekandidaat

Je hebt helaas geen woning toegewezen gekregen en bent nu reservekandidaat geworden. Als er een woning vrij komt omdat de optant afziet van de woning, wordt er opnieuw toegewezen. Wij geven geen informatie over posities op de reservelijst. Maar er is ook goed nieuws te melden. Medio 2019 volgt alweer de vervolgfase in De Nieuwe Tuinderij-Oost. In deze tweede fase komen nog eens 60 koopwoningen in het aanbod. Zodra wij meer informatie over Fase 2 hebben, laten we je dat weer via onze digitale nieuwsbrief weten. Hou je mailbox dus goed in de gaten.

Alles over de optieperiode

Er breekt een leuke, spannende tijd aan als je een woning toegewezen hebt gekregen. Een periode waarin je heel veel keuzes gaat maken. Wat er tijdens de optieperiode allemaal op je af komt, hebben we voor je in de volgende video samengevat.

Meer video's bekijken? Woning kopen van A-Z
Heb je een vraag? Misschien staat hij bij de veel gestelde