Start bouw met gouden randje

23 oktober '19

De start van de bouw van De Nieuwe Tuinderij-Oost Fase 1 was er één met een met gouden randje. Op zeer creatieve wijze gaven de toekomstige bewoners op 18 oktober jongstleden het feestelijke startschot op de bouwplaats waar binnenkort hun nieuwe huis verrijst. 

HOI Stadsverwarming Purmerend!

In het Oostelijke deel van De Nieuwe Tuinderij worden de woningen straks van warmte voorzien door Stadsverwarming Purmerend. Om de aanleg hiervan symbolisch kracht bij te zetten, werd door de toekomstige bewoners en de wethouder een gouden buis uit de grond getrokken. Ondanks het oer-Hollandse weer kreeg Stadsverwarming Purmerend vanaf grote hoogte een warm welkom. Een drone legde vast hoe de toekomstige buren met elkaar het woord HOI vormden.

Speech, schmink en... limonadekoe???

Tijdens het officiële deel van de feestelijkheden gaf Ontwikkelingsmanager Martijn Hemmer van BPD Ontwikkeling een korte speech. Voor de jongste bewonertjes 'to-be' kon het feest daarna echt beginnen. Hoe stoer is het om met je eigen bouwhelm op, samen met een wethouder een gouden buis uit de grond te mogen halen! En dan ook nog prachtig geschminkt te worden en je eigen limonade te mogen tappen... Uit een koe! Ondertussen hadden de volwassenen de kans nader kennis te maken met hun toekomstige buren door middel van met bouwnummers genummerde ballonnen. De regen was inmiddels weggetrokken en voorzichtig prikten er wat zonnestralen door de wolken heen. Al met al een heel geslaagd Start Bouwfeestje waarvan wij een aantal van de leukste foto's voor je op een rij hebben gezet.