Wat gaat het snel met de verkoop!

4 april '19

Op 15 maart kregen 81 kandidaten het blije nieuws dat zij een woning in De Nieuwe Tuinderij-Oost Fase 1 toegewezen hadden gekregen. En wat gaat het snel met de verkoop. In nog geen maand tijd is al bijna 65% van alle woningen verkocht! En dat is voor alle kopers goed nieuws. Waarom? Lees snel verder.

Opschortende voorwaarden

Voor alle kopers van een woning van De Nieuwe Tuinderij-Oost Fase 1 is het heel positief nieuws dat nu al 65% van de 81 woningen is verkocht. Waarom? Hiermee komen we een stap dichter bij het halen van de opschortende voorwaarden. Niet het meest makkelijke onderwerp, dus wij leggen graag nog even uit wat die opschortende voorwaarden zijn.

  1. De omgevingsvergunning is onherroepelijk
  2. Er is 70% van de woningen verkocht
  3. De grond is bouwrijp

Moeilijke termen uitgelegd in een video

De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd en het voorverkooppercentage van 70% is bijna bereikt. Wij verwachten dat de omgevingsvergunning eind juni 2019 onherroepelijk is. Omstreeks die tijd is ook de grond bouwrijp gemaakt. Zodra alle 3 de punten zijn gehaald, kan de civiele aannemer zijn werkzaamheden voor de bouw gaan opstarten. Een feestelijk moment voor de kopers. Zij krijgen dan ook de zogeheten 'Hoerabrief' en worden kort daarna door de projectnotaris opgeroepen om alle officiële stukken te laten passeren. Waarschijnlijk allemaal termen die je niet dagelijks hoort. Om deze stap in het koopproces te verduidelijken, leggen we het je in de volgende video uit.

Meer weten over een woning kopen? Bekijk alle video's
Wanneer komt er nieuw aanbod? Bekijk de planning