Breedband in Zuidoostbeemster

25 november '15

Nieuwbouwprojecten De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster en De Keyser in Middenbeemster krijgen standaard breedband. Dit kan bijvoorbeeld via een coax kabel, glasvezel en tegenwoordig ook via mobiel internet. Ziggo legt een coax kabel aan en KPN/Reggefiber verzorgt het glasvezel netwerk. Zowel Ziggo als KPN bieden breedband aan. Het voordeel van glasvezel is uiteraard de hoge snelheid. Verschillende providers bieden hun diensten aan over dit glasvezel netwerk. Dit betekent dat je niet vastzit aan KPN. Je kunt dus ook kiezen voor bijvoorbeeld Fiber, XS4ALL of iets anders. Voor de coax kabel biedt alleen Ziggo diensten aan.

Burgerinitiatief Breedband Beemster

Naast al deze mogelijkheden is door Breedband Beemster een burgerinitiatief gestart. Misschien heb je de banners al zien hangen in de Beemster? Het op grote schaal informeren van iedereen over het belang van snel internet is na een jaar van voorbereidingen gestart. En dat is goed nieuws.  

Door burgerinitiatief Breedband Beemster krijgt de hele Beemster een modern glasvezelnetwerk voor internet, telefonie en TV. Het idee komt van de bewoners Frank van Boven (voorzitter), Bart Tishauser (secretaris), Ron Kooi (penningmeester) en Henk Bart (bestuurslid). En het is nu zelfs officieel doordat dit burgerinitiatief is bekrachtigd door de Beemster gemeenteraad!

De provincie Noord-Holland ziet het belang ook; zij hebben Breedband Beemster van een behoorlijke subsidie voorzien om de reclame campagne te financieren. Het netwerk is straks eigendom van alle abonnees. Daardoor heb je dus zelf directe invloed op de abonnementsprijs. Meer weten? Op de website van Breedband Beemster vind je meer informatie.

nieuwbouw zuidoostbeemster breedband