Bijzonder brugkunstwerk voor de wijk

14 juni '19

In de Nieuwe Tuinderij gaat op woensdag 19 juni iets bijzonders gebeuren. Dan wordt het brugkunstwerk De Beemster Boog feestelijk onthuld door burgemeester Joyce van Beek in bijzijn van kunstenaar Gabriel Lester. Dit kunstwerk is in opdracht van De Beemster Compagnie speciaal ontworpen voor De Nieuwe Tuinderij en verbindt 2 woongebieden in het westelijke deel van de wijk met elkaar. Een ideale ontmoetingslocatie voor alle wijkbewoners.

19 juni 2019

Feestelijke opening

Op woensdag 19 juni wordt de Beemster Boog op feestelijke wijze geopend. Wil je hierbij aanwezig zijn? Iedereen is van harte welkom vanaf 16:00 uur aan de Goudreinetstraat in De Nieuwe Tuinderij-West.

image alt

Zwevende verbinding

De Beemster Boog is door Ontwerpstudio PolyLester en Arnaud Hendrickx speciaal ontworpen voor De Nieuwe Tuinderij. Het kunstwerk past binnen het unieke cultuurlandschap van ‘UNESCO Werelderfgoed De Beemster’.

Bij het ontwerp van de Beemster Boog is onder andere gekeken naar de gebruikte materialen in de nieuwe woningen van de wijk en de inrichting van de openbare ruimte. Het kunstwerk, een elegante boog die twee oevers verbindt, lijkt te zweven tussen de woningen.

image alt

Oriëntatiepunt én ontmoetingsplaats

Op het hoogste punt van de brug staat een klein huisje met daarin een bankje en een lamp aan het plafond. De Beemster Boog is zo ontworpen dat het een oriëntatiepunt én ontmoetingsplaats in de woonwijk is. Wij hopen dat iedereen met veel plezier gebruik gaat maken van de Beemster Boog.